Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić se, na marginama Antalijskog diplomatskog foruma u Turskoj, sa kraljem Esvatinija Msvatijem Trećim, kao i sa ministrom spoljnih poslova Gabona Reži Onanga Ndiajem.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug video

Dačić se na marginama skupa u Antaliji sastao i sa šefom turske diplomatije Hakanom Fidanom. On je, pored zvaničnih sastanaka, kratko razgovarao i sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom.


U razgovoru Dačića i kralja Msvatija III konstatovano da su odnosi između dve zemlje prijateljski i potvrđena je spremnost za njihovo dalje jačanje, posebno u oblastima nauke i informacionih tehnologija.


Postignuta je saglasnost oko neophodnosti unapređenja političkog dijaloga, kroz razmenu poseta na visokom i najvišem nivou.
Šef srpske diplomatije zahvalio je kralju Msvatiju III na principijelnoj poziciji Kraljevine Esvatini o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.


Dačić je izrazio zadovoljstvo što studenti iz Kraljevine Esvatini studiraju u Srbiji u okviru programa stipendiranja stranih studenata “Svet u Srbiji”, kao i zbog uspešne saradnje naših zemalja na multilateralnom planu.


Na sastanku sa šefom diplomatije Gabona, Dačić je istakao da Srbija čvrsto ostaje opredeljena za dalje unapređenje i produbljivanje saradnje sa Gabonom.


Dačić se ministru spoljnih poslova Gabona zahvalio na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: