Podeli vest

Koje su naše crvene linije: Prvo nema pregovora o onome o čemu smo se već dogovorili. Drugo nema priznavanja nezavisnosti, odnosno članstva Kosova u UN. Treće – nema fizičkih napada odnosno ugrožavanja bezbednosti Srba, ističe Dačić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dačić
Foto: Shutterstock

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da će u narednim danima Srbija biti izložena raznim vrstama pritisaka, ali da Srbija ima crvene linije preko kojih neće preći.

Srbima koji su ovog jutra na barikadama poručio je država uz njih.

“Sigurno neće ostati bez podrške svoje države.

Mogu da budu sigurni da ćemo mi uložiti maksimum napora diplomatskih, nadam se samo diplomatskih i politički da zaštitimo naš narod na Kosovu i Metohija, ako treba i onih drugih svakako”, poručio je Dačić gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS.

On je istakao da su crvene linije za Srbiju da ne želi nove pregovore o Briselskom sporazumu i Zajednici srpskih opština, niti Kosovo u UN, kao i fizička bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

“Koje su naše crvene linije: Prvo nema pregovora o onome o čemu smo se već dogovorili. Drugo nema priznavanja nezavisnosti, odnosno članstva Kosova u Ujedinjenim nacijama. Treće – nema fizičkih napada odnosno ugrožavanja bezbednosti Srba. To su naše crvene linije. Mi smo spremni za mir, ali za to je potrebna i druga strana”, ističe Dačić.

Srbima koji su ovog jutra na barikadama poručio je država uz njih.

Naglasio je i da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti stalno podmeće požare, što predstavnici međunarodne zajednice tolerišu.

“Zapadu je jasno ko može da izazove nestabilnost”, kazao je šef srpske diplomatije.

Navodi da u narednim danima u Srbiju dolazi savetnik državnog sekretara SAD Entonija Blinkena, kao i državni ministri za Evropu Francuske i Velike Britanije.

“Dok će 15. decembra, tako bar najavljuju u Briselu, predstavnici Prištine podneti zahtev za članstvo u Evropskoj uniji. Od tog trenutka će krenuti različiti pritisci na Srbiju”, ukazao je Dačić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…