Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija ne dozvoljava učešće i da kažnjava sve one koji učestvuju u ratnim dejstvima van teritorije Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dačić
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/

Dačić je odgovarajući na pitanje o oglasu kompanije “Vagner” za nove dobrovoljce, koji je objavio portal RT Balkan.rs, rekao da ne zna o čemu se radi, ali da u Srbiji postoje zakoni.

“Ne znam o čemu se radi, ali postoje zakoni koji definišu da Srbija ne dozvoljava učešće i da kažnjava sve one koji učestvuju u ratnim dejtstvima van teritorije Srbije i to važi za sve strane bez obzira da li je reč o Rusiji, Ukrajini ili Islamskoj državi”, rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara u Ministarstvu spoljnih poslova.

Dačić: Napad na srpsku decu u Sarajevu posledica antisrpske atmosfere

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je subotnji napad na srpsku decu u Sarajevu posledica stvaranja antisrpske atmosfere i kampanje koja se vodi svih ovih godina u mnogim zemljama u regionu.

“Da ne bismo došli u takvu situaciju, moramo da budemo odgovorni za javnu reč”, rekao je Dačić na pitanje novinara da prokomentariše taj incident.

Važno je, kaže, da svi vode računa o tome da ne stvaraju antisrpsku atmosferu i da svi osude to što se dešava, kako počinioci zločina ne bi živeli u uverenju da su uradili nešto u skladu sa atmosferom.

Dačić je naveo da je najveći problem ukoliko se stvori takva atmosfera da je logično da dođe do napada na Srbe.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: