Podeli vest

Ivica Dačić je ocenio da je tekst portala nemačkog lista “Cajt” ogolio politiku te zemlje i Zapada u odnosu na Srbiju, kao i da ne poznaju Vučića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dačić
FOTO TANJUG/RADE PRELIC/ARHIVA

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je tekst portala nemačkog lista “Cajt” u kojem se navodi da EU može samo čvrstom rukom da “pripitomi” predsednika Aleksandra Vučića ogolio politiku te zemlje i Zapada u odnosu na Srbiju, kao i da ne poznaju Vučića.

“Disciplinovanje i kako oni kazu pripitomljavanje Vučića zbog nezavisne i suverene politike koju vodi….To pokazuje i da oni ne poznaju Vučića, jer, pored ekonomskih rezultata, najviše je ponosan upravo na to da je Srbija zemlja sa nezavisnom i suverenom politikom koju vodi u svom interesu, a ne za račun inostranih centara moći, na bilo kojoj strani sveta”, prokomentarisao je Dačić za Tanjug i dodao: “Ti moćnici nikako da shvate da Vučić najviše od svega ne podnosi strani uticaj, pritiske i ucene. Što pre to shvate, bolje je za mir i stabilnost u regionu”.

Kako je preneo Dojče vele, nemački “Cajt” je naveo da Evropska unija može samo čvrstom rukom da „pripitomi“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uz tvrdnju da on vodi politiku koja šteti EU, regionu i samim Srbima.

Dodaje se da treba zamrznuti kandidatski status i fondove dok se ne uvedu sankcije Rusiji i ne počnu ozbiljni pregovori sa Prištinom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: