Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u Beogradu uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje, posle današnjeg napada teroriste Miloša Žujovića na pripadnika Žandarmerije ispred ambasade Izraela.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ (STF)

Prema rečima ministra, uhapšen je Igor Despotović iz Beograda, koji je imao svakodnevnu komunikaciju s “ubijenim teroristom Žujovićem”.

“U Beogradu je uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje. Reč je Igoru Despotoviću iz Beograda, rođenom 1999. godine, koji je pre dve godine već hapšen zbog toga što je bio administrator više militantnih grupa na internetu koje su pozivale na džihad”, saopštio je Dačić.

On je objasnio da se postupak protiv Despotovića i dalje vodi, a on je pušten iz pritvora, posle čega je “nastavio komunikaciju sa ekstremistima, tako da je svakodnevno imao komunikaciju sa ubijenim teroristom Žujovićem, zbog čega se sumnja da je direktno učestvovao u logističkoj podršci i organizaciji ovog terorističkog akta”.

“Akcija policije se nastavlja na više lokacija u Srbiji”, izjavio je ministar Dačić.

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) ranjen je danas u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu.

Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar. Žandarm je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

Vest nije pronadjena

POGLEDAJTE JOŠ