Podeli vest

Dačić je pozitivno ocenio angažman UNOPS-a u Srbiji i založio se za razvoj saradnje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Dačić
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ARHIVA

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozitivno je ocenio angažman Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u Srbiji i založio se za razvoj saradnje.

On je prilikom susreta sa šeficom Kancelarije UNOPS-a Mikelom Telatin istakao doprinos Kancelarije na pružanju ekspertize i podrške u cilјu jačanja kapaciteta zarad efikasne realizacije brojnih razvojnih projekata, navodi se u saopštenju.

Ocenio je da su te aktivnosti komplementarne aktivnostima Vlade u pogledu evrointegracija, kao i na dostizanju cilјeva Agende održivog razvoja 2030.

Dačić je zahvalio na brzoj reakciji i visokom stepenu efikasnosti Kancelarije i u vanrednim situacijama, tokom pandemije kovid-19 i posle poplava 2014. godine, te preneo spremnost za nastavak saradnje.

Telatin je informisala Dačića o mandatu i aktivnostima Kancelarije u Srbiji, koja osim prisustva na terenu u Srbiji, pokriva i Severnu Makedoniju i Crnu Goru.

Izdvojila je projekte podrške socijalno-ekonomskom razvoju lokalnih uprava i socijalnom stanovanju, kao i Ministarstvu zdravlјa u upravlјanju projektom „Rekonstrukcija četiri klinička centra u Srbiji“.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SAUTEMTON U PREMIJER LIGI !

Fudbaleri Sautemptona posle samo jedne sezone vratili su se u Premijer ligu Engleske, pošto su danas u finalu baraža “Čempionšipa”…