Podeli vest

Važno je da Vučić vodi državu u uslovima krize, poručio je Dačić sa skupa u Pirotu. Sa istog skupa Dragan Marković Plama poslao je poruku da je siguran da je Dačić novi premijer

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dačić
Foto: Shutterstock

Lider SPS-a Ivica Dačić danas je, sa svojim koalicionim partnerom Draganom Markovićem Palmom i drugim visokim funkcionerima SPS-a, obišao Pirot gde je kazao da je važno da u uslovima krize državu vodi Aleksandar Vučić jer jedino on može da osigura jaku, stabilnu i sigurnu Srbiju.

“Smatramo da su ovi izbori veoma važni. Veoma je važno u uslovima krize ko će upravljati državom jer je bitno da se građanima osigura jaka, stabilna i sigurna Srbija. Zato je i naša pozicija tu veoma jasna, mi podržavamo Aleksandra Vučića. S druge strane, mi smo spremni da preuzmemo odgovornost u vođenju državnih poslova kao najozbiljniji politički partner SNS i Aleksandra Vučića”, rekao je Dačić.

Imajući u vidu okolnosti koje su posebno zaoštrene povodom rata u Ukrajini, rekao je da smatra da je u narednom periodu posebno važno da vlada jedinstvo i politička stabilnost imajući u vidu da će sigurno Srbija biti pod velikim pritiscima.

“Zato smatramo da je najbolje rešenje za Srbiju izbor Vučića za predsednika, kandidata naše koalicije za premijera, u ovom slučaju sam to ja. Mi garantujemo time da, ono što je sinonim za politiku SPS-a biti sinonim i za atmosferu koju želimo da stvaramo. Uvek je SPS bila simbol političke stabilnosti, zalaganja za društvo socijalne pravde, državotvoronsti, tradicije, trajanja, patriotizma. Ovde u Pirotu očekujemo dobar rezultat kao i uvek i to je i velika odgovornost”, kazao je lider SPS-a.

Dragan Marković Palma je rekao da je siguran da je novi premijer Vlade Srbije Ivica Dačić.

“Građani Pirota moći će da se nadaju da će biti nešto drugačije i kada je u pitanju privreda, ali i poljoprivreda. Moramo poljoprivrednim proizvođačima da pomognemo, da se što manje poljoprivrednih proizvoda uvozi, a da u velikim marketima u rafovima budu proizvodi iz Srbije”, kazao je Marković.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: