Spekulacije o zdravstvenom stanju Vladimira Putina se nastavljaju. Daily Star, pozivajući se na neimenovane agente MI6 piše da Putin ima dvojnika

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten

Vladimir Putin
Foto: Shutterstock

Daily Star Sundey, pozivajući se na neimenovanog “visokog šefa MI6” piše da je ruski predsednik ozbiljno bolestan i “da bi njegovi prijatelji, da je umro, to prećutali kako bi zadržali vlast što je duže moguće”.

Kako navodi ovaj list njihov izvor je izrazrio sumnju da su Putinova nedavna pojavljivanja u medijima “vrlo verovatno bila unapred snimljena”.

Sumnjaju i da je dvojnik mogao biti koriščen na javnim događajima, kao što je Parada pobede u Moskvi, ranije ovog meseca.

Jedan obaveštajni izvor je rekao: „Putin je veoma bolestan i kada umre njegova smrt će se čuvati u tajnosti nedeljama, ako ne i mesecima”, prenosi Daily star.

Magazin Metro, pozivajući se na Daily star, prenosi izjavu neimenovanog izvora da se „veruje da je Putin koristio dvojnike u prošlosti kada je bio bolestan, a Kremlj bi to mogao da radi sada”.

Putin je šef male grupe visokih zvaničnika koji su mu potpuno lojalni, dodaje se.

„Pravi strah je da bi, kada se objavi njegova smrt, moglo doći do puča u Kremlju i da će ruski generali želeti da se povuku iz Ukrajine”.

Neimenovani vaničnik MI6 je upozorio da će Putinova smrt rusku elitu ostaviti „nemoćnom i ranjivom“.

Kao rezultat toga, zvaničnici bi mogli da sakriju njegovu pravu sudbinu za ostatak sveta jer „imaju interes da kažu da je živ – iako bi moglo biti obrnuto“.

Metro podseća da je ovaj magazin ranije u maju izvestio da se predsednikovo zdravlje navodno pogoršavalo poslednjih pet godina i da je imao dve operacije u dve nedelje ovog meseca.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: