Direktor Opšte bolnice Užice Dragan Damjanović rekao je danas za Tanjug da je pacijentkinja koja je primljena jutros u tu ustanovu, nakon operacije, prebačena na postoperativnu intenzivnu negu, ali da je zbog teških povreda glave i vrata, njen život i dalje u opasnosti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

hitna pomoć
Foto; Shutterstock

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na državnom putu prvog B reda Užice – Zlatibor, na licu mesta poginule su dve osobe, a dve maloletne devojčice su prevezene u Opštu bolnicu u Užicu od kojih je jedna, starosti 11 godina, nažalost, kasnije podlegla povredama.

“Jutros u 8 časova na prijemno urgentu službu Opšte bolnice u Užicu su sanitetom stigla dva maloletna lica povređena u saobraćajnom udesu”, rekao je Damjanović za Tanjug.

Dodao je da su oba lica bila bez stanja svesti sa teškim telesnim povredama kod kojih su odmah započete mere kardiopulmonalne reanimacije.

“Ceo tim užičke bolnice, na čelu sa dežurnim lekarima na prijemnom, dežurnim anesteziolozima, pedijatrima, dečijim hirurgom su zbrinjavali pacijente”, istakao je Damjanović.

Dodao je da kod mlađe pacijentkinje nije uspela reanimacija zbog čega je došlo do smrtnog ishoda, dok je kod starije pacijentkinje, prema rečima Damjanovića, uspela da se povrati srčana radnja.

“Sprovedene su mere dijagnostike i konstatovane teške telesne povrede kao što su povreda glave, vrata, grudnog koša i trbuha. Dečiji hirurg je postavio indikaciju za hitnim operativnim lečenjem tako da je ekipa odmah otišla u operacionu salu kako bi zbrinula povrede u grudnom košu i trubhu”, rekao je Damjanović i dodao da je dreniran grudni koš, da je zaustavljeno krvarenje i da su zbrinute povrede creva u trbuhu.

“Pacijentkinja je prevedena na postoperativnu intenzivnu negu ali je zbog teških povreda glave i vrata njen život i dalje u opasnosti”, rekao je Damjanović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ