Podeli vest

Legendarni hrvatski fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini nakon duge borbe sa rakom, prenose hrvatski mediji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Čuveni fudbalski trener i bivši selektor hrvatske reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini nakon duge borbe s rakom, javljaju hrvatski mediji.

Bolest mu je prvi put dijagnostikovana 2011. godine, dva puta ju je pobedio, ali treći put nažalost nije uspeo. Preminuo je dva dana pre 88. rođendana, prenosi portal Index.

Miroslav Ćiro Blažević rođen je 1935. godine u Travniku, gde je i započeo igračku karijeru. Fudbal je igrao do 31. godine, kada je postao trener švajcarskog Siona, da bi 1979. godine preuzeo švajcarsku reprezentaciju.

Njegov trenerski uzlet počeo je 1979. godine, kad je došao u Rijeku.

Na kraju sezone došao je u Dinamo, kojem je 1982. godine doneo titulu prvaka Jugoslavije. Sa Dinamom je sledeće sezone osvojio jugoslavenski kup i na kraju sezone je prvi put otišao iz Dinama u švajcarski Grashoper sa kojim je osvojio titulu prvaka Švajcarske. Od 1994. godine vodio je reprezentaciju Hrvatske.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: