Podeli vest

Povodom 24. marta, Dana sećanja na žrtve NATO agresije, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković položio je, u ime Vlade Republike Srbije, venac kod Spomenika deci stradaloj u NATO agresiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ BEOINFO

Pored Selakovića, vence su položili predstavnik Grada Beograda, članovi porodica stradalih u NATO agresiji, predstavnici ambasada, predstavnik Večernjih novosti, predstavnici Beogradskog foruma za svet ravnopravnih, SUBNOR Srbije i udruženja građana, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na instagram nalogu.


U ime grada Beograda, venac na spomenik Milici Rakić u Tašmajdanskom parku položio je vršilac dužnosti sekretara za socijalnu zaštitu Grada Beograda Petar Jordanov, saopštio je Beoinfo.


Spomenik deci stradaloj u NATO agresiji, koji se nalazi u središnjem delu beogradskog parka “Tašmajdan“, podigli su beogradski dnevni list „Večernje novosti“ sa svojim brojnim čitaocima neposredno po okončanju napada NATO snaga na našu zemlju. Spomenik je posvećen uspomeni na decu stradalu od 24. marta do 10. juna 1999. godine.


Na današnji dan pre 25 godina otpočela je agresija NATO snaga na SR Jugoslaviju koja je trajala do potpisivanja Vojno-tehničkog sporazuma 9. juna iste godine.


Tokom tog perioda, oružane snage velikog broja država okupljene u okviru NATO agresora izvršile su brojne napade na civilne i vojne ciljeve koji su rezultirali velikim ljudskim žrtvama i masovnim materijalnim razaranjima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: