Podeli vest

Vlade Republike Srbije i Republike Srpske proglasile su 27. septembar za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ DOPISNIK KIM/bs

Otkazane sportske manifestacije, prilagođen program, zastave na pola koplja. Dan žalosti i u Republici Srpskoj.

“Vlada Srbije moli sve medije i organizatore javnih manifestacija da u sredu, 27. septembra, prilagode svoj program Danu žalosti i na taj način odaju poštu nastradalima na Kosovu i Metohiji”, saopštila je Vlada Srbije.

U sukobu sa kosovskom policijom u nedelju u selu Banjska stradala su tri Srbina – Stefan Nedeljković, Igor Milenković, Bojan Mijailović, a poginuo je i jedan policajac.

Na Kosovu i Metohiji se ne smanjuje napetost nakon sukoba. Selo Banjska je i dalje blokirano, a u srpskim sredinama na KiM proglašena su tri dana žalosti.

U akciji kosovske policije, posle sukoba u nedelju, uhapšena je osmorica Srba. U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji građani se okupljaju pale sveće i odaju poštu ubijenim Srbima.

Zbog tragičnih događaja na Kosmetu, predsednik Aleksandar Vučić imao je niz važnih sastanaka i razgovora, među kojima su i sastanak sa ambasadorima Kvinte i razgovor sa visokim zvaničnikom u Stejt deparmentu Derekom Šoleom.

Dan žalosti proglašen je i u Republici Srpskoj.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: