Podeli vest

Uvodna konferencija projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava u Srbiji, projekat LIID, biće održana danas a u njenom radu će, kako je najavljeno iz Predsedništva Srbije učestvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ARHIVA

Na konferenciji će učestvovati ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić. Iz pres službe Vlade Srbije je najavljeno da će danas biti potpisan Ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji severne obilaznice oko Kragujevca.

Ukupna vrednost LIID projekta iznosi 265,2 miliona evra a 145 jedinica lokalne samouprave će, u vidu granta, dakle bespovratno, dobiti sredstva koja će moći da iskoriste za razne projekte.

Reč je o projekima rehabilitacije i rekonstrukcije saobraćajne infrastrukture, izgradnju pešačkih prelaza, biciklističkih staza ili prostora za javni prevoz, povećanje otpornosti saobraćajne infrastrukture na klimatske promene, ozelenjavanje javnih površina, razvoj sistema pametnih gradova i održive urbane mobilnosti, izradu planskih dokumenata i razvoj institucionalnih i kadrovskih kapaciteta jedinica lokalnih samouprava.

Realizacija projekta trajaće do 30. novembra 2028. godine. Nosilac projekta je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: