Podeli vest

Na današnjoj sednicii biće izabrani i predsednik Skupštine grada Beograda i njegov zamenik. Gradonačelnik najkasnije za 30 dana

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten

skupstina grada beograda
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda verifikovani su mandati svih 110 odbornika u novom sazivu gradskog parlamenta.

Sednica je počela izborom Verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata, nakon čega je usledila pauza od 20 minuta kako bi odbor utvrdio ispravnost verifikacionih isprava.

Nakon pauze, prisutnima se na sednci obratio izvestilac Verifikacionog odbora Nebojša Bakarec.

On je rekao da je odbor, na osnovu izveštaja Gradske izborne komisije o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine grada Beograda i rešenja GIK-a o dodeli odborničkih mandata, utvrdio da su podaci iz uverenja o izboru svakog odbornika istovetni sa podacima iz izveštaja GIK-a, kao i da su uverenja izdata od strane nadležnog organa.

Bakarec je potom predložio Skupštini grada da na osnovu Zakona o lokalnim izborima i Poslovnika Skupštine grada Beograda donese odluku o potvrđivanju mandata odbornika gradskog parlamenta, što je i učinjeno.

Novi saziv gradskog parlamenta čine odbornici sedam lista koje su “preskočile” izborni prag od tri odsto na gradskim izborima 3. aprila.

Na tim izborima najviše glasova dobila je lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” koja u novom sazivu skupštine ima 48 odbornika.

Lista “Ujedinjeni za pobedu Beograda – Vladeta Janković” obezbedlila je 26 odborničkih mesta, dok lista koalicije “Moramo” ima 13 odbornika.

Lista “Ivica Dačić – premijer Srbije, Toma Fila – gradonačelnik Beograda” ima osam mandata, sedam odbornika ima lista koalicije “Nada za Beograd”, a po četiri mandata imaju Zavetnici i koalicija oko Dveri.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: