Podeli vest

Glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović izjavio je danas da je Višem sudu u Beogradu predata optužnica protiv Vladimira Kecmanovića, oca maloletnog K.K. koji je 3. maja izvršio masovno ubistvo u OŠ “Vladimir Ribnikar”, zatim protiv majke K.K. Miljane K., kao i protiv predsednika Streljačkog kluba “Partizan praktikal šuting” Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanje M.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

U obraćanju javnosti Stefanović je rekao da je Tužilaštvo preporučilo sudu da potvrdi optužnicu i da, nakon glavnog pretresa, optužene proglasi krivim i osudi ih na maksimalne kazne: Vladimira Kecmanovića na 12 godina zatvora, Miiljanu K. dve godine i šest meseci, a predsednika streljačkog kluba i instruktora u tom klubu na kazne zatvora od po tri godine.

Stefanović je rekao da Više javno tužilaštvo neposredno vrši utuženje majke dečaka Miljane K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

“Ona je optužena jer je neovlašćeno držala municiju, s obzirom da je tokom istrage na jednom od metaka za pištolj češka Zbrojovka pronađen njen DNK. Preciznije, na jednoj čauri koja je nađena u kabinetu istorije kod vrata pronađen je njen nesporni DNK”, naveo je Stefanović.

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba “Partizan praktikal šuting” Ratko i instruktor u tom klubu Nemanja M.

“Ratko I. je, kako se sumnja, dao lažan iskaz pred Tužilaštvom kada je ispitivan u svojstvu svedoka u istrazi protiv Vladimira Kecmanovića, kada je rekao da nije video dečaka kako puca, da ga je video samo jednom preko video nadzora kako dotrčava do svog oca koji puca i da je lično dao nalog instruktoru da dete izvede napolje”, rekao je Stefanović

Dodao je da je Ratko I. tvrdio je da nikada nije upoznao to dete, niti je ikada bio sa njim na vatrenoj liniji, a da su takvi iskazi je suprotni dokazima koje je prikupilo Više javno tužilaštvo i MUP.

“Okrivljeni Nemanja M. je takođe tvrdio u istrazi da mu nije poznato da li je okrivljeni Vladimir Kecmanović dao svom sinu da puca iz vatrenog oružja jer on to nije video, da bi sigurno sankcionisao takvo ponašanje, kao i da mu nije poznato da je Vladimir Kecmanović dolazio da puca sa nekim u streljanu. To je suprotno dokazima prikupljenim u istrazi”, naveo je Stefanović.

Dodao je su svi učenici odeljenja 7/2 OŠ “Vladimir Ribnikar”, bez obzira da li su ranjeni ili ne, dobili status oštećenih u tom slučaju, zbog trauma koje su doživeli.

“Radi zaštite prava svih oštećenih, Tužilaštvo je predložilo da se javnost isključi iz glavnog pretresa”, rekao je Stefanović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: