U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da se nastavi suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezokonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

belivuk
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Očekuje se da će se na sudjenju izvoditi dokazi sa kriptovane aplikacije “Sky”, s obzirom na to da je sudsko veće na prethodnom ročištu saopštilo da je prihvatilo Sky komunikaciju kao dokaz.

Prema optužnici, preko ove aplikacije pripadnici grupe su planirali ubistva i slali fotografije ubijenih muškaraca.

Pored današnjeg termina, suđenje je zakazano za sutra, četvrtak i petak, a sudija je naložila i da se na sudjenje ponovo dovedu okrivljeni-saradnici Srđan Lalić, Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin.

Oni nakon svojih iskaza nisu dovođeni na suđenja.

Lalić, Hrvatin i Spasojević su se nagodili sa tužilaštvom da za manje kazne zatvora ispričaju svoja saznanja o zločinima koja su počinili pripadnici ove grupe.

Lalić je tada ispričao sve što zna u vezi sa ubistvima “škaljaraca” Alana Kožara, Damira Hadžića, Stevana Stamatovića i Igora Dedovića, a policija je pre nekoliko dana uhapsila šest osoba u Srbiji i po jednu u Španiji i Grčkoj, zbog sumnje da su učestvovali u tim ubistvima.

Takođe, nedavno je počelo suđenje Belivuku, Miljkoviću i Filipu Ivanovskom, koji je optužen i ovom predmetu, kao i njihovim suprugama zbog sumnje da su novacem stečenim kriminalnim radnjama kupovali luksuzne stanove, automobile i ostale stvari.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: