Podeli vest

Pevačica narodne i duhovne muzike Danica Crnogorčević održala je svoj prvi solistički koncert u Beogradu, u ispunjenoj MTS dvorani, u koju se vraća i večeras.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

“Mnogo sam srećna što imam priliku da zapevam u Beogradu, jer sam ovde završila osnovnu školu”, rekla je Crnogorčević.
U pratnji benda sa pratećim pevačicama, Crnogorčević je sinoć izvela pesme na stihove vladike Nikolaja Velimirovića “Marijo slavna”, “Pomozi mom vidu” i “Vjera vječna, vjera slavna”.


Povodom praznika Svetog Save, Crnogorčević je uz glasove ostalih muzičara izvela akapela “Ko udara tako pozno”, na stihove Vojislava Ilića.
“Orahovcu bašto rajska” Crnogorčević je najavila kao pesmu “koja dolazi iz srca Orahovca”, a posetioce je raspevala uz “Tamo daleko” i Srpkinjica jedna mala”, uz koje su joj se na pozornici pridružili u narodnim nošnjama članovi Kulturno-umetničkog društva “Lira”.

FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ


Pozdravljana burnim aplauzima posle svake pesme, poput crnogorske “Još ne sviće rujna zora” i hercegovačke “Nema raja bez rodnog kraja”, Crnogorčević je raspevala dvoranu i uz “Ovo je Srbija”, “Kosovski božuri”, makedonsku “Sokol pie vodu na Vardarot”, ali i rusku “Kaćušu”.


U završnici koncerta posetioci su ustali i gromoglasno zapevali sa Crnogorčević “Srpkinja je mene majka rodila”, “Sini jarko sunce sa Kosova”, “Oj Kosovo, Kosovo”, “Oj svijetla majska zoro” i “Za život Srpske”.
Koncert je okončan pesmom “Veseli se srpski rode”, uz ovacije publike.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ