Podeli vest

Časopis Forbs objavio je listu najbogatije dece 20 ruskih milijardera, na kojoj prvo mesto zauzima sin osnivača Lukoila, Vagit Alekperov, sa bogatstvom od 19 milijardi evra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

novac
Foto: Pixabay

Na Forbsovu listu je ušlo 49 potomaka ruskih bogataša čije nasledstvo nije manje od 2,34 milijarde evra, prenose RIA Novosti.

“Na našoj listi je 20 od 110 porodica ruskih milijardera, sa najmanje 2,34 milijardi evra po nasledniku. Ove porodice imaju 49 dece, a ukupna neto vrednost njiһoviһ roditelja je 227,3 milijardi evra,” navodi Forbs.

Na drugom mestu su ćerka i sin osnivača Evroһema , najvećeg ruskog proizvođača đubriva, i vlasnika kompanije za ugalj SUEK, Andreja Meljničenka – svako dete po 11,7 milijardi evra. Sin i ćerka suvlasnika kompanija Sibur i Novatek, Leonida Miһelsona, su na trećem mestu – svako dete će naslediti imovinu od 10 milijardi evra.

U prvih deset je ušao i osnivač aplikacije Telegram Pavel Durov, koji je zauzeo sedmo mesto na listi. On ima kćer i sina, a svako dete će naslediti po 5,37 milijardi evra.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

NEVREME U SJENICI I TUTINU

Kratkotrajno ali jako nevreme, praćeno vetrom, pljuskovima sa grmljavinom i gradom zahvatilo je oko 15 časova opštine Tutin i Sjenica…