Podeli vest

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je da je za vreme praznika obezbeđeno kontinuirano snabdevanje električnom energijom i gasom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

đedović dubravka
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

Tokom praznične sezone obezbeđeno je kontinuirano snabdevanje električnom energijom i gasom, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović tokom posete dispečerskim centrima Elektrodistribucije, Transport gasa i Gastransa u Novom Sadu.

Đedović je dodala da je zahvaljujući savremenoj opremi, Nacionalni dispečerski distributivni sistem spreman za reagovanje u vanrednim situacijama i brzo otkrivanje, a samim tim i otklanjanje kvarova na distributivnoj mreži.

”Dežurne službe u sektoru energetike na usluzi su građanima 24 sata svakog dana u godini. Poslužilo nas je dobro vreme, ali i dobro planiranje. Imali smo par iskakanja u nekim delovima zemlje što je donekle i očekivano u nekim naseljima koja su pre svega prebukirana turistički”, rekla je Đedović i navela da je svaki kvar brzo saniran.

Dodala je da je, što se tiče gasa, jako bitno da imamo stabilno snabdevanje, ustanovljen kvalitet, pritisak i sve ostale parametre da bi protok mogao nesmetano da funkcioniše.

Dispečerski centar Gastransa kontroliše protok, temeperaturu i pristisak gasa na celoj dužini, odnosno 402 kilometra Balkanskog gasovoda kroz Srbiju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: