Podeli vest

Organizacija “Zajedno” neće imati lidera, već kopredsednike – Nebojšu Zelenovića, Biljanu Stojković i Aleksandra Jovanovića Ćutu.  

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zajedno
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/

Organizacije koje su deo koalicije “Moramo”, otvorena građanska platforma AKCIJA, Ekološki ustanak i Skupština slobodne Srbije, danas su se ujedinile u novu političku organizaciju “Zajedno”.

Nebojša Zelenović je novinarima rekao da nova organizacija veruje u “zelene ideje”, koje će, kako kaže, omogućiti da svaka kuća dobije solarni panel, a svaki domaćin 200 evra po hektaru.

Takođe, naveo je da će se zalagati da se napravi novi Zakon o radu i da se otvori, kako je rekao, novi prostor za IT preduzetništvo u Srbiji.

Organizacija “Zajedno” neće imati lidera, već kopredsednike – Nebojšu Zelenovića, Biljanu Stojković i Aleksandra Jovanovića Ćutu.  

Kako je rečeno na današnjem skupu, odluke će se donositi konsenzusom.

Biljana Stojković je rekla da će “Moramo” biti zajedno i raditi na zajedničkim aktima, te da je plan da i na sledećim izborima postoji ta koalicija.

Od 30 organizacija iz AKCIJE, 15 ulazi u novu organizaciju, dok se 10 odlučilo da nastavi da rade u stranci, ali u statusu lokalne partijske organizacije.

Dve organizacije isključile su se iz daljih procesa, jer više neće da se bave politikom, a još dvema organizacijama dat je dodatni rok da razmisle kako će nastaviti dalje svoje političko delovanje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: