Podeli vest

Šefica odborničke grupe koalicije Ujedinjeni Mila Popović najavila je da će u narednih nekoliko dana biti sakupljeni potpisi za tu inicijativu i naglasila da su potrebni potpisi 37 odbornika.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

skupština grada beograda
Foto: Shutterstock

Šefovi odborničkih grupa Ujedinjeni, Moramo, Narodne stranke i Demokratske stranke postigli su dogovor na današnjem sastanku u Skupštini Grada da gradskom parlamentu podnesu inicijativu za hitno održavanje vanredne sednice na kojoj bi se raspravljalo o gradonačelniku Aleksandru Šapiću i načunu na koji vodi Grad.

Šefica odborničke grupe koalicije Ujedinjeni Mila Popović najavila je da će u narednih nekoliko dana biti sakupljeni potpisi za tu inicijativu i naglasila da su potrebni potpisi 37 odbornika.

Ona je iznela tvrdnju da su Beograđani već godinama taoci bahatih investitora bliskih vlasti i, kako je navela, “taoci urbanističkog haosa u sopstvenom gradu”.

“Aleksandar Šapić je svojim delima pokazao da je isti kao oni i takav čovek ne treba da bude gradonačelnik Beograda. Zbog toga ćemo podneti zahtev za sazivanje hitne sednice na kojoj će se raspravljati o svim nedelima Aleksandra Šapića”, rekla je Popović.

Šef odborničke grupe koalicije Moramo Dobrica Veselinović rekao je da će u narednih nekoliko dana biti uobličen tekst za sazivanje vanredne sednice i da će tada biti odlučeno da li će u njemu biti i inicijativa za smenu Aleksandra Šapića.

Veselinović je potvrdio da su neposredan povod za sazivanje sednicice ””medijski natpisi o legalizovanju nelegalnog objekta Aleksandara Šapića”, a da predsednik Skupštine Grada ima rok od 15 dana nakon prijema zahteva da sazove vanrednu sednicu Skupštine Grada.

On je daodao da su na današnji sastanak pozvani Dveri, Zavetnici i DS S, ali da se nisu odazvali pozivu.

Na pitanje da li očekuju da će im se pridružiti i odbornici tih stranaka on je odgovorio da će se to tek videti.

“Tada će se videti da li su oni za SNS i Aleksandra Šapića, ili su protiv”, poručio je Veselinović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: