Podeli vest

Neke opozicione stranke izrazile su danas nezadovoljstvo odlukom Vlade Srbije da se školska godina završi 6. juna i ocenile da je doneta ishitreno i bez konsultacija sa zaposlenima u obrazovanju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

politika
Foto: Shutterstock

Srpska stranka Zavetnici navodi da je odluka doneta bez ranije najave, konsultacija sa roditeljima ili razgovora na sednici nadležnog skupštinskog odbora.

U saopštenju navode da je Vlada Srbije skratila školsku godinu za čitave dve nedelje, a da je taj period po pravilu, rezervisan za sistematizaciju znanja koja su đaci stekli, kao i pripremu za nova i postavljaju pitanje da li će takva odluka proizvesti dugoročne posledice i dodatno otežati nastavnicima posao naredne godine.

I za Novi DS S odluka vlade je nepromišljena i neadekvatna, posebno što je usvojena samo četiri dana pre zaključivanja ocena, bez znanja škola i nastavnika.

Novi DS S u saopštenju poziva Ministarstvo prosvete i Vladu Srbije da omogući đacima i nastavnicima da u produženom boravku do 20. juna može da dođe do kompletiranja predviđenog nastavnog programa i planiranog ocenjivanja znanja učenika.

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) smatra da će odluka naneti štetu većini učenika i da ima smisla samo za Osnovnu školu “Vladimir Ribnikar” u kojoj se desila tragedija koja je duboko potresla naše društvo, saopšteno je iz te stranke.

Oni ocenjuju da će skraćenje školske godine onemogućiti realizaciju predviđenog školskog programa, ali i da će otežati zaposlenim roditeljima organizaciju oko čuvanja dece.

U saopštenju Resornog odbora za obrazovanje Demokratske stranke navodi se da je u pitanju politička odluka koja je doneta bez konsultacija sa zaposlenima u obrazovanju, i ocenje da bi kraj godine trebalo da bude i kraj aktuelne vlade.

DS smatra i da će od septembra biti ogroman pritisak na učenike i nastavnike kako bi nadokadili propušteno gradivo, koje će učenike dočekati na završnim i prijemnim ispitima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: