Podeli vest

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek otvorio je danas renovirani Dom kulture “Stevan Mokranjac” u Negotinu za čiju je sanaciju krova na zgradi resorno ministarstvo izdvojilo 2,5 miliona dinara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto/Tanjug/MRRR/ MILOŠ PERIĆ

Đerlek je naveo da je krov na zgradi Doma kulture prokišnjavao, ali da je taj problem rešen u rekordnom roku, pa će sada taj objekat da bude bezbedan.

“Ovaj objekat ima više od 35.000 posetilaca godišnje, i zahteva ulaganja, a ministarstvo usmerava sredstva u kulturu jer želimo da ljudi u manjim sredinama imaju sadržaj.

Raspoloženi smo za dalju saradnju sa opštinom Negotin gde su potrebna nova ulaganja i u putnu i komunalnu infrastrukturu i škole”, rekao je Đerlek.

Podsetio da je raspisan javni poziv i da se očekuju novi projekti jer Negotin spada u kategoriju nerazvijenih opština.

Naveo je da je Ministarstvo u više opština Srbije radilo na projektima sanacije i revitalizacije domova kulture.

“U domu kulture koji koji nosi ime čuvenog kompozitora rođenog u ovom mestu, od sada će moći nesmetano da se nastavi organizovanje važnih međunarodnih manifestacija, poput festivala “Mokranjčevi dani”, ali i pozorišnih, likovnih, muzičkih, izdavačkih i obrazovnih delatnosti”, rekao je Đerlek, a saopštilo resorno ministarstvo.

On se tokom posete sastao sa predsednikom opštine Negotin Vladimirom Veličkovićem i zamenikom predsednika opštine Bogdanom Gugićem.

U saopštenju se podseća da je Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj je tokom prethodne godine realizovalo ukupno 91 projekat širom Srbije.

Raspisan je novi Javni konkurs za 2024. godinu u okviru kog će 315 miliona dinara biti uloženo u program regionalnog rasta i razvoja, a koji možete videti na https://www.rrrz.gov.rs/


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ prvi FINALISTA VIMBLDONA

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:7 (1:7),…