Podeli vest

Jedan muškarac stradao je tokom nevremena u Bačkoj Palanci, kada je pokušao da skloni strujne kablove koji su pali na njegovu kapiju, izjavio je danas predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

 FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/

Šušnica je za Tanjug naveo da je muškarac (1957. godište) uzeo u petak kablove golom rukom, zbog čega je doživeo strujni udar i poginuo na licu mesta. Šušnica je apelovao na građane da ne diraju strujne kablove i da ne uklanjaju oborena

Jaka kiša, praćena vetrom i grmljavinom, pogodila je u petak uveče Srbiju, a najteže je pogođena Vojvodina.

U Novom Sadu poginulo je dete staro 12 godina.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP spasili su u petak uveče pet osoba, od toga dvoje dece. Kako su preneli beogradski mediji, pripadnici sektora spasili su jednu ženu iz kioska na Beogradskom Keju u Novom Sadu na koji je palo drvo.

Zarobljena žena je izvučena i predata ekipama Hitne medicinske pomoći. Takođe, vatrogasci-spasioci iz Novog Sada spasili su još četiri osobe, od čega dvoje dece iz taksi vozila na koje je palo drvo u Bulevaru Mihajla Pupina.

Nakon što je jako grmljavinsko nevreme zahvatilo severozapad Vojvodine, jaka kiša praćena vetrom i grmljavinom slabijeg intenziteta nego u tom delu zemlje pogodila je i Beograd.

Žena stradala u požaru koji je izbio nakon udara groma

Jedna žena poginula je u požaru u Kovačici, koji je izbio nakon što je grom udario u drvo, rečeno je danas Tanjugu u Policijskoj upravi Pančevo. Kako navode, grom je udario u drvo pored kuće i požar se preneo na kuću.

Žena je pokušala da ugasi požar, ali se nagutala ugljen-monoksida. Lekarske ekipe mogle su samo da konstatuju smrt žene.

U delovima Beograda došlo je do kraćih intenzivnih pljuskova s grmljavinom i duvao je jak vetar, nakon čega je oluja počela da se stišava.

Nevreme u poređenju sa onim u sredu bilo je manjeg intenziteta u Beogradu, ali je, kako je javio dopisnik Tanjuga, u Novom Sadu bilo jače. Veliko nevreme koje je zahvatilo Novi Sad izazvalo je nestanak struje u manjem delu grada, dok je snažan vetar obarao sve pred sobom.

Prvi na udaru oluje koja je u Srbiju stigla nakon što je prethodno pogodila Sloveniju, Hrvatsku i BiH bio je Sombor, gde je jak vetar oborio je nekoliko stabala u gradu i okolini. Oluja je zahvatila i Suboticu gde padala jaka kiša, ali vetar nije bio jakog intenziteta.

Na beogradskom aerodromu ponovo počelo snabdevanje aviona gorivom

Nakon završetka vremenskih nepogoda, na beogradskom aerodromu je ponovo počelo snabdevanje aviona gorivom, čime su stvoreni uslovi da letovi nastave da saobraćaju redovno, saopšteno je iz pres službe beogradskog aerodroma.

U saopštenju se navodi da avio-kompanije prave prioritete za snabdevanje gorivom na svojim letovima. Ističe se da aerodrom ni u jednom trenutku nije bio zatvoren za saobraćaj, već je od 20:09 časova do 22:40 časova bila na snazi privremena zabrana točenja goriva, kao obavezna bezbednosna procedura prema Zakona o vazdušnom saobraćaju.

Bačka Palanka pretrpela veliku štetu, obišli je Mirović i Čaušić

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić, zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, obišao je u petak uveče Bačku Palanku, koja je pretrpela veliku štetu nakon popodnevnog olujnog nevremena.

“Po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića došao sam u Bačku Palanku upravo da obiđem meštane i da na licu mesta utvrdimo razmere posledica koje je ovo nevreme ostavilo”, rekao je Čaušić.

On je istakao da su pripadnici MUP, Sektora za vanredne situacije imali najviše intervencija upravo u ovom okrugu, u Novom Sadu i Bačkoj Palanci, gde su spasili pet lica i na nekoliko lokacija pomagali u saniranju posledica i uklanjanju palih stabala koji se vide i u Bačkoj Palanci, koja je pretrpela velike posledice, saopšteno je iz MUP-a.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova je uvek u službi građana, a zajedno sa predsednikom pokrajinske Vlade razgovarali smo na koji način možemo da pomognemo i da saniramo posledice koje su razmere ovog nevremena i da li u nekom budućem periodu može da se desi neka opasnost upravo na oštećenim objektima u današnjoj oluji”, rekao je Čaušić.

Nakon posete Bačkoj Palanci, Čaušić je obišao i Čelarevo koje je takođe pretrpelo veliku štetu i dodao da je ministar Gašić naložio da, se, pored pripadnika Sektora za vanredne situacije, uključe i pripadnici policije kako bi pružili svu potrebnu pomoć našim graćanima, kao i da će pripadnici MUP ostati na terenu i noćas kao i sutra kada su najavljene nove padavine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: