Podeli vest

Vilijam Anders, kosmonaut na letu “Apolo 8”, koji je napravio prvu fotografiju Zemlje u boji iz svemira, poginuo je kada je avion kojim je upravljao pao u vodu u blizini ostrva San Huan u saveznoj državi Vašington. Anders je imao 90 godina.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File

Okružni šerif San Huana, Erik Piter, izjavio je da je avion kojim je Anders leteo bio stariji, a Federalna uprava za avijaciju saopštila je da je Anders bio sam u letelici, prenosi AP.

Anders je napravio prvu fotografiju Zemlje u boji iz svemira, jednu od najupečatljivijih fotografija naše planete iz svemira.

Fotografija je snimljena tokom misije “Apolo 8” 1968. godine, prve misije sa ljudskom posadom koji je imala zadatak da uđe u Mesečevu orbitu.

Anders je fotografiju kasnije opisao kao svoj najznačajniji doprinos svemirskom programu. Fotografija je jedna od najvažnijih fotografija u modernoj istoriji jer je promenila način na koji ljudi posmatraju planetu, navodi AP.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…