Podeli vest

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas kaže da će njegova stranka sarađivati sa svakim ko joj je programski blizak, ali da sa Narodnom strankom sigurno neće

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

DRAGAN ĐILAS 2
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/arhiva

Lider Stranke slobode i pravde je istakao da bi S SP imao više poslanika i odbornika da je na izbore izašao sam.

Ðilas je najavio i izbornu skupštinu njegove stranke u subotu, ističući da će od tog trenutka decidno biti izneti stavovi S SP kada je reč o saradnji sa drugim strankama opozicije.

“Ja ne pretim, kažem vam iskreno, to je obećanje, sarađivaćemo sa svakim ko nam je programski blizak, nećemo sa Narodnom strankom sigurno, i sa još nekima koji su pokazali nekorektno ponašanje u ova dva meseca”, izjavio je Ðilas za N1.

Prema njegovim rečima, S SP bi imao više poslanika i odbornika da je na izbore išao sam.

“Stranka kojoj ja predsedavam ima preko 10.000 članova. Da smo sami izašli, imali bismo preko 20 poslanika u republičkom parlamentu, a i u gradskom preko 20 i nešto. Bila nam je važnija Srbija, ideja, da se promeni ova vlast, svega smo se odrekli, sve smo prihvatili da bismo došli do ujedinjenja opozicije”, rekao je Ðilas.

Radio slobodna Evropa je nedavno, kako podseća N1, prenela navode iz dokumenta evropskih obaveštajnih službi prema kojima postoje indicije o “zakulisnoj saradnji sa Vučićem”” i Ðilasovoj ulozi ””trojanskog konja””, koji izaziva razdor među opozicionim strankama i već neko vreme ih slabi.

“Evropska obaveštajna agencija ne postoji, to je pod broj jedan. Drugo, vaša koleginica iz Prištine je rekla da je imala neki uvid u taj papir, i onda se na osnovu tog papira dalje priča. Da li taj papir postoji, ko ga je napravio, niko danas ne zna”, komentariše Ðilas.

On dodaje i da se ne oseća kao “trojanski konj”.

“O tome se priča u delu javnosti koja smatra da je to bitna stvar. Ja se ne osećam kao trojanski konj, ali se ponekad osećam kao magarac, kada vidim šta sam sve uradio i šta smo žrtvovali, da bi sada o nama tako govorili. Mogu da kažem i da je magarac tvroglava životinja, i pametna, može mnogo da nauči. Ja sam mnogo naučio i videćete kako izgleda ta nauka koju sam stekao”, rekao je Ðilas.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: