Podeli vest

Dodao je da su i u SAD ponovili stav S SP-a da je potrebno uskladiti državnu politiku sa politkom EU.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

đilas
Foto: Shutterstock

Prredsednik Stranke slobode i pravde (S SP) Dragan Ðilas, ocenio je da neutralnost više nije opcija i da Srbija može da snosi ozbiljne posledice ukoliko ostane na “politici neutralnosti” koja, kako smatra, nije više prihvatljiva ni za koga.

“Sada imamo novi virtuelni Berlinski zid, koji se gradi u Evropi, koji deli svet na crni i beli. Mi smo geografski sa ove strane zida, možemo da prihvatimo tu politiku kako se oko nas ne bi podigao još jedan dodatni zid koji bi imao katastrofalne posledice po nas”, rekao je Ðilas za list Danas, za koji je govorio i o poseti delegacije S SP Vaštingtonu i razgovorima sa zvanicnicima SAD Garbijelom Eskobarom, Karen Donfrid…

Dodao je da su i u SAD ponovili stav S SP-a da je potrebno uskladiti državnu politiku sa politkom EU.

Kako je naveo, svi sagovornici su izneli stav da Srbija, koja se opredelila za članstvo u EU, treba da uskadi svoju potiku sa EU.

Vrlo negativno su reagovali na potpisivanje sporazuma o saradnji dva ministarstva spoljnih poslova – Srbije i Rusije, rekao je Ðilas i dodao da je za njihove sagovornike to neobjašniv potez.

U tekstu najavljenom na naslovnoj strani, uz Ðilasove reči “posle pripajanja delova Ukrajine, neutralnost više nije opcija”, lider S SP-a upozorava na konsekvence nastavljanja doslednosti vlasti u, kako kaže, podršci Rusiji, i ocenjuje da bi one na prvom mestu bile ekonomske.

Naglašava da je kapital najveća kukavica i da prvi beži.

Ðilas je naveo da su im pominjali predlog Nemačke i Francuske u koordinaciji sa Miroslavom Lajčakom, ali bez detalja.

Izneli smo da smo spremni da razgovaramo o svim temama, ali da ne možemo da razgovaramo o priznavanju Kosova. Taj predlog ne može ispred Srbije da se stavi, jer to Srbija ne može da prihvati, rekao je Ðilas.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: