Podeli vest

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da očekuje da do kraja godine budu raspisani izbori u Srbiji na svim nivoima, osim predsedničkih.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

đilas
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ARHIVA

Na konferenciji za medije u sedištu stranke, odgovarajući na pitanje novinara da li će biti beogradskih izbora ove godine, Đilas je odgovorio da je to obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle prethodnih beogradskih izbora, ali da se ogradio time da će ih biti, ako opozicija bude insistirala.

“Kao što znate, nekoliko meseci većina stranaka opozicije, osim SSP, nije želela izbore. Ono što smo mogli da čujemo oko Nove godine od stranaka proevropske opozicije je da su svi za izbore i mi tražimo izbore u Beogradu, evo i ja sad sa ovog mesta”, poručio je Đilas.

On je dodao da želi da proširi zahtev, jer smatra da situacija u Srbiji zahteva izbore na svim nivoima, osim predsedničkih, jer je predsednički mandat određen na pet godina.

“Očekujem da do kraja ove godine mi imamo beogradske izbore, ali i lokalne, pokrajinske i parlamentarne na kojima će građani Srbije moći da iznesu svoj stav, ne samo kako izgleda Beograd, već i kako izgleda Srbija i kojim putem ide”, poručio je Đilas.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: