Podeli vest

Satstanak Đilasa i Vučića održaće se u Predsedništvu Srbije u ponedeljak u 16 sati

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

DRAGAN DJILAS
FOTO: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilasa izjavio je da je dobio poziv iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sastanak koji će se održati u Predsedništvu Srbije u ponedeljak u 16 sati i dodao da će tema razgovora biti rešavanje političke krize u Beogradu.

“Naši predstavnici u GIK-u nastavljaju borbu za ponavljanje izbora na određenom broju izbornih mesta, ali treba biti svestan da i u slučaju da do toga dođe, s obzirom na stav pojedinih opozicionih stranaka da neće da sarađuju sa nama, neće biti moguće formirati vlast u Beogradu u skladu sa voljom koju su Beograđani pokazali na izborima”, naveo je Ðilas u saopštenju.

On smatra da je zato jedino rešenje održavanje novih izbora koji bi, kako je rekao, morali da proteknu u drugačijoj atmosferi i bez nepravilnosti koje su “i ovoga puta zabeležene u velikom broju”.

Predsednik Vučić najavio je sinoć da će uputiti poziv Ðilasu za razgovor.

“Moramo da razgovaramo i svi sebe moramo da menjamo i pokazujemo veće postovanje jedni prema drugima”, poručio je Vučić.

On je pre tri dana izjavio povodome zahteva lidera S SP-a da se beogradski izbori ponovo održe do kraja godine, i da su ti zahtevi maksimalistički, ali da je uvek spreman da razgovara.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: