Podeli vest

“Mislim da će Vučić ispuniti to što je rekao. Bolje da izbore imamo u roku od šest ili devet meseci nego da idemo na ulicu, koja nosi rizike”, poručio je Ðilas

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

DRAGAN DJILAS
FOTO: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/arhiva

Predsednik stranke Slobode i pravde (ŠP) Dragan Ðilas izjavio je danas da veruje da će biti održani novi i izbori za Skupstinu Grada i da će oni biti održani u decembru ili martu, što je, kako je dodao, rekao i predsednik Aleksandar Vučić.

“Mislim da će Vučić ispuniti to što je rekao”, rekao je Ðilas novinarina nakon prve sednice Glavnog odbora ŠP od održavanja izbora, a na kojoj je, dodao je, zaključeno da ne postoji mogućnost da ova stranka učestvuje u vlasti sa onima koji su pre izbora bili na vlasti.

On je tako odgovorio na pitanje novinara, kako nakon mesec dana vidi sastanak sa predsednikom i da li veruje da će izbori biti ponovoljeni i dodao da je to šansa, kako je rekao, da Beograd ne vode Aleksandar Šapić i Goran Vesić.

“Bolje da izbore imamo u roku od šest ili devet meseci nego da idemo na ulicu, koja nosi rizike””, rekao je Ðilas i dodao da je predsednik na TV Pink rekao da je na opoziciji da kažu koji im termin odgovara.

””Verujem da će obećanje o izborima ispuniti”, naglasio je Ðilas i dodao da onda ostaje da se vidi da li će “oni drugi” izaći na te izbore ili će čekati regularne”.

Ðilas je naveo da je na sednici GO bilo reči i o situaciji u svetu i očekivanju da se Srbija pridružiti politici EU prema Rusiji, trazeći način kako će posledice u energetskoj sferi moći da se smanje, kao što to radi i ostatak Evrope.

“Srbija mora da se opredeli da prihvati evropsku politiku u odnosu na Rusiju i svaka druga odluka je protiv Srbije”, naveo je Ðilas i dodao da sankcije Rusiji ne znače da definitivno idemo ka EU jer nedostaje borba protiv korupcije, organizovanog kriminala, brojni zakoni ….

On smatra da Srbija u ovoj situaciji ne može da bira.

“Svet je doneo odluku na koji način će se boriti protiv rata. Srbija mora da prihvati takvu politiku, a kao deo Evrope mora da objasni zašto sankcije nisu najbolji mehanizam”, rekao je Ðilas i naglasio da Srbija u ovoj podeli sveta na crno belo mora da bude na pravoj strani.

Kako kaže moramo da vodimo ne samo prevropsku potliku već i prosrpsku kako bi građanima omogućili bolji standard.

“Izazovi pred celom Evropom su ogromni, a pred Srbijom još veći”, rekao je on.

Ocenio je da ne postoji razlog da se odugovlači sa formiranjem insitucija, a posebno ne zbog jednog biračkog mesta u Bujanovcu, odnosno u Velikom Trnovcu.

Ðilas je pozvao da se ne čekaju maksimalni rokovi za konstituisanje vlasti i naglasio da bi bilo delotvorno za Srbiju da ne izbgubi celo leto.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: