Moj zahtev su novi izbori u Beogradu do kraja godine, rekao je predsednik SSP-a Dragan Đilas nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

DRAGAN ĐILAS 2
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/

Na sastanak je kako je rekao Đilas došao da prenese nekoliko poruka, a Vučić ga je kako kaže, saslušao.

“Ušao sam da saopštim, volja građana Beograda, čak i ovim nefer uslovima je vrlo jasna, to je njihova želja i zahtev da se promeni vlast u Beogradu. Ali sam ušao i sa željom da tim razgovorom doprinesem smanjenju tenzija koje razaraju naše društvo. Ušao sam i da bih upozorio sve političke činioce u Srbiji da bi nepoštovanje volje građana dovelo do još većih tenzija”, rekao je Đilas na početku obraćanja novinarima ispred zgrade Predsedništva.

On je istakao da je za njega ovaj razgovor bio težak i da to najbolje znaju njegovi najbliži. Kako je dodao ne smatra ni da je Vučiću bilo lako.

Predsednik SSP-a kaže kako su se on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić složili oko toga da je za vlast osim legaliteta, važan i legitimitet.

Ðilas novinarima ispred Predsedništva Srbije rekao da mu je Vučić preneo da je od svojih saradnika obavešten da SNS ima više od 60 odbornika za formiranje gradske vlasti u Beogradu.

“Mi smo već videli po glasanju ui GIK-u kako glasaju Zavetnici i koalicija NADA i kako su se izjasnili ljudi iz POKS-a koji su rekli da ne mogui s onima koji za svoj narod tvrde da je genocidan”, rekao je Ðilas.

Dodao je da deo opozicionih stranaka može sada da “pretrči i bude deo vlasti”, ali da takva vlast nema legitimitet.

Lider SSP-a kazao je da njegova koalicija neće odustati od iznošenja primedbi na prethodne izbore, da će tražiti pravdu pred Upravnim sudom,

Đilas je kako sam kaže, izašao iz Predsedništva sa zahtevom za novim izborima, jer su samo oni način da se reši politička kriza.

“Ukoliko sve opozicione stranke i njihovi odbornici ostanu na stavovima da neće sa Vesićem i Šapićem da prave vlast onda odnos ostaje 55:55”, rekao je Ðilas.

Predsednik SSP-a je preneo novinarima da mu je Vučić rekao da će o novim izborima u Beogradu do kraja godine ,razgovarati sa stranačkim kolegama i da će stav izneti do kraja nedelje.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: