Podeli vest

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević izjavio je danas da RIK ne može raspisivati nove izbore u Beogradu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Beograd, 4. aprila 2022.- Sednica Republicke izborne komisije. Predsednik Republicke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijevic i sekretar Srdjan Smiljanic na sednici. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC bg

“U više navrata sam pojašnjavao da RIK ne može, ni na koji način, da bude uključena u sprovođenje aktuelnog izbornog postupka u Beogradu, a još manje da utiče na raspisivanje novih izbora”, rekao je Dimitrijević tokom sednice RIK, na kojoj se raspravljalo o zahtevu koalicije “Srbija protiv nasilja” (SNP) za raspisivanjem i sprovođenjem novih izbora za Skupštinu Grada Beograda.


Kako je naveo, koalicija SNP zamolila ga je da pruži pravno mišljenje i tumačenje podnetog zahteva , kao i materijala koji su uz ovaj zahtev podneti, a to su bili posebno pozivi za glasanje takozvanih “fantomskih birača”, odnosno navodnih nepostojećih birača na određenim adresama koje su dostavili na jednoj gomili poziva za glasanje.


“Na ovaj način sam morao da reagujem i nakon jučerašnjih obraćanja pojedinih članova RIK ispred koalicije ‘Srbija protiv nasilja’, ovde ispred sedišta RIK. Tu je nastavljena priča o navodnim nepravilnostima i takozvanim ‘fantomskim biračima’, pa ne bih želeo da se time, svesno ili nesvesno, dodatno javnost dovodi u zabludu da RIK ima veze sa bilo kakvim navodnim nepravilnostima, na kojima se već danima zasnivaju protesti ovde ispred zgrade sedišta RIK”, istakao je Dimitrijević.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ