Podeli vest

Republička izborna komisija nije nadležna, niti može postupati po podnetom zahtevu dela opozicije o ponavljanju izbora u Beogradu, izjavio je predsednik komisije Vladimir Dimitrijević na današnjoj sednici.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ


“Ako je ideja da se RIK etiketira kao krivac, jer su možda nezadovoljni rezultatima, ja ne mogu na to da utičem”, obavestio je Dimitrijević članove RIK-a na sednici na kojoj je bilo reči o ponavljanju izbora za narodne poslanike na visse biračkih mesta u Srbiji.


Dimitrijević je podsetio da novi izbori mogu biti rapisani ukoliko se ne konstituiše skupština grada Beograda ili ako se konstutiše, a ne izabere gradonačelnika ili ako ne zaseda duže od tri meseca.
Dimitrijević je objasnio da ponavljanje celog postupka izbora zavisi od drugih organa vlasti, a ne od volje organa za sprovođenje izbora.


Dimitrijević je rekao i da su ga predstavnici liste “Srbija protiv nasilja” Marinika Tepić i Miroslav Aleksić obavestili o stupanju u štrajk glađu, te da su ga prethodno prilikom predaje zahteva zamolili da im da pravno mišljenje za materijal koji su doneli.
Dimitrijević kaže da je pokušao da im ukaže na pravne nedostatke, kao i na činjenicu da ne mogu da podnose zahtev za sprovođenje novih izbora i da to RIK ne može da razmatra.


“Prekidali su me, govorili da su pokradeni, izrazili nepoverenje u moje mišljenje, jer me je SNS predložila za predsednika Komisije. Stekao sam utisak da imaju poverenje u svoj tim pravnika koji im je i sačinio zahtev. Imao sam nameru i da im objasnim da su ih doveli u zabludu. Na osnovu pogrešnog zaključka, obavestili su me da su započeli štrajk glađu i to u ovom objektu gde je RIK svesni da se adresa za njihov zahtev nalazi na drugom mestu”, rekao je Dimitrijević.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ