Podeli vest

Govoreći o zaradi ostvarenoj u trećem kvartalu ove godine, generalni direktor međunarodne finansijske korporacije JPMorgan Čejs Džejmi Dajmon započeo je svoj govor strogim upozorenjem investitorima rekavši da je nastupilo možda najopasnije vreme koje je svet video u poslednjim decenijama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Beogradska berza
Foto: Shutterstock

Prema njegovim rečima ratovi u Ukrajini, Izraelu i Gazi “mogu imati dalekosežni uticaj na tržišta energije i hrane, globalnu trgovinu i geopolitičke odnose”, navodi Si-En-En.

Ipak, prema rečima Dajmona, kada je reč o rezultatima koje ostvarila korporacija JPMorgan Čejs, najveća svetska banka, ona su u prošlom kvartalu nadmašila očekivanja analitičara.

Banka je prijavila zaradu od 4,33 dolara po akciji u odnosu na 3,90 dolara koje su najavljivali finansijski analitičari, a prema podacima finasijske organizacije Refinitiva, koja deluje u okviru sistema Londonske berze, prihod JPMorgan Čejs je dostigao 39,9 milijardi dolara, nadmašivši očekivanih 39,57 milijardi dolara.

Sa imovinom od skoro 3,9 biliona dolara, JPMorgan Čejs je najveća banka u Sjedinjenim Državama i glavni oslonac za američku ekonomiju.

Ova banka sa sedištem u Njujorku je takođe prijavila pad prihoda u trećem kvartalu, u domenu investicionog bankarstva, u visini od šest odsto.

Naknade za investiciono bankarstvo pale su za tri odsto zbog manje aktivnosti preuzimanja kapitala i dugovanja, navodi se u saopštenju ove banke.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SUTRA JE SPASOVDAN

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici sutra slave praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan, kojim se obeležava 40. dan nakon Vaskrsa kada…