Podeli vest

Direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić, nakon dobijenih navodnih pretnji smrću, traži da Hamdija Fejzić bude “uklonjen” sa mesta predsednika Upravnog odbora tog centra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Shutterstock.com/dotshock, arhiva/Tanjug

Suljagić je na platformi Iks naveo da je nedavno od Fejzića primio ozbiljne pretnje koje je prijavio nadležnim agencijama, kako bi se preduzele odgovarajuće pravne mere i osigurala zaštita Memorijalnog centra, njegovog tima i njega lično.

“Želim da naglasim da očekujem da predsedavajući Upravnog odbora, gospodin Fejzić, bude uklonjen sa svog položaja. Niko od mene, niti od nas, ne može očekivati da radimo u okruženju u kojem su psovke i pretnje normalizovane”, napisao je Suljagić.

Od nadležnih kaže očekuje da sprovedu temeljnu istragu i preduzmu odgovarajuće korake kako bi se osigurala bezbednost svih zaposlenih i zaštitila njihova misija.

Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH sačinila je dve službene zabeleške o pretnjama koje je u dva navrata, u aprilu i maju, Fejzić uputio Suljagiću, koji kao direktor Memorijalnog centra ima status štićene osobe.

DKPT zabeležio je da je Fejzić pretio Suljagiću rečima: “Gde se nalaziš sada, da dođem da te odradim”.

Fejzić je i jedan od tri bošnjačka kandidata za načelnika Opštine Srebrenica na lokalnim izborima koji će u BiH biti održani u oktobru.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: