Podeli vest

Direktor Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Mateo Mekači uputio je pismo predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić, u kojem se zahvalio na ”odličnoj saradnji ODIHR-a i Vlade”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Mekači je u pismu u koje je Tanjug imao uvid, naveo da je ODIHR-ova izborna posmatračka misija imala odličnu saradnju i da Kancelarija ceni značaj, koji, kako je naveo, srpske vlasti pridaju njihovoj misiji.

”Dozvolite mi da iskoristim ovu priliku da izrazim svoju zahvalnost za odličnu saradnju koju je ODIHR-ova izborna posmatračka misija imala sa Vladom Srbije tokom svog rada. Cenim značaj koji srpske vlasti pridaju prisustvu posmatrača ODIHR-a u kontekstu izbornih procesa u Republici Srbiji i cenim Vaš lični doprinos procesu obezbeđivanja potrebnih sredstava za Misiju”, naveo je Mekači u pismu.

On je izrazio zadovoljstvo što je u većini javnih izjava visokih državnih zvaničnika Srbije, uključujući i premijerku Brnabić, ”spremnost vlasti da se angažuju u praćenju izbornih ocena i preporuka ODIHR-a zauzimala centralno mesto”.

Istakao je da je ODIHR prepoznao napore Vlade da sprovede prethodne preporuke, kao i da ODIHR pomno prati dešavanja u Srbiji i da se radi na Konačnom izveštaju Misije za posmatranje izbora.

Prema njegovim rečima, ODIHR će i u budućnosti nastaviti da radi sa Vladom Srbije na otvorenim pitanjima i nedostacima uočenim kao deo njihovog nedavnog posmatranja i dodao da se nada da su stavovi ODIHR-a koji su dostavljeni medijima valjano preneti, te da su pomogli da se razume njihova perspektiva o nekoliko pitanja o kojima se raspravljalo u srpskom društvu u periodu nakon objavljivanja Izjave o preliminarnim nalazima i zaključcima.

Mekači je podvukao da veruje da će Vlada Srbije sa ODIHR-om imati još bolju saradnju u budućnosti, s obzirom da se u pismu izrazava spremnost za ulaganje dodatnih sredstava u unapređenje saradnje.

“Gledajući u budućnost, iskreno se nadam da će saradnja između ODIHR-a i relevantnih aktera ostati konstruktivna i usmerena na rezultate. Srpske vlasti mogu da nastave da se oslanjaju na stručnost i spremnost ODIHR-a da pomognu u vašim naporima da sprovedete prethodne preporuke ODIHR-a. Spremni smo da izdvojimo neophodna sredstva kroz naša uobičajene budžetske tokove za Projekat podrške izbornim reformama na Zapadnom Balkanu”, zaključio je Mekoči u pismu


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

FK PARTIZAN POČEO PRIPREME

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu, predvođeni novim-starim trenerom Aleksandrom Stanojevićem.

NETANJAHU RASPUSTO RATNI KABINET

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu raspustio je ratni kabinet oformljen 11. oktobra prošle godine radi upravljanjem operacijama protiv militantnih grupa Hamas…