Podeli vest

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije saopštio je danas, povodom greške u obaveznom toku putnika na aerodromskom teminalu aerodroma Nikola Tesla u Beogradu u nedelju, da je vanrednim inspekcijskim nadzorom utvrdio da je došlo do propusta osoblja zemaljskog opsluživanja i da će preduzeti odgovarajuće mere prema operateru aerodroma i svim odgovornim licima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ TANJUG VIDEO

“Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS će i tokom današnjeg dana, nastaviti inspekcijski nadzor u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do događaja, i u skladu sa Zakonom o vazdušnom saobraćaju preduzeti odgovarajuće mere prema operateru aerodroma Belgrade Airport i svim odgovornim licima”, navodi se u saopštenju Direktorata.


Direktorat je saopštio da je kao nadležno regulatorno i nadzorno telo u oblasti vazdušnog saobraćaja u Republici Srbiji, preduzeo niz mera u cilju utvrđivanja jučerašnje greške u obaveznom toku putnika na aerodromskom teminalu aerodroma.
“U okviru ovih procedura, inspektori Direktorata su po hitnom postupku sproveli vanredni inspekcijski nadzor, tokom kojeg su uzete izjave od zaposlenih u Belgrade Airport, nakon čega je utvrđeno da je došlo do propusta osoblja zemaljskog opsluživanja”, precizira Direktorat.

U nedelju je na aerodromu ”Nikola Tesla” u Beogradu došlo do tročasovnog zastoja na pasoškoj kontroli putnika.
Problem je stvoren, kako je naveo MUP, juče oko 17 sati kada su greškom službe operatera na aerodroma se pomešali putnike koji su pristigli avionom iz Skoplja sa putnicima koji su krenuli ka raznim svetskim destinacijama, a nad kojima je izvršena kontrola lica i prtljaga. Iz tog razloga aerodromske službe zatražile su od MUP-a da privremeno obustavi pasoške kontrole dok se ne isprazni tranzitni terminal i dok se nad svim putnicima koji su u njemu ponovo ne izvrši kontrola.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: