Podeli vest

Koncert će biti održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kolarac
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ ARHIVA

Pevačica duhovne muzike Divna Ljubojević i njen hor Melodi povodom 30 godina staralaštva održaće 24. novembra (20:00) koncert nazvan “Pesma heruvima” u Kolarčevoj zadužbini, saopštila je danas ta ustanova.

“Divna i Melodi će slušaoce provesti kroz vremensko i prostorno putovanje od 19. do 21 veka, izvodeći dela kompozitora klasične muzike Rusije, Belorusije, Srbije, Grčke”, saopštio je Kolarac.

Kako je najavljeno, nastup će biti i ” vremeplov kroz tridesetogodišnji rad Hora i studija za duhovnu muziku Melodi”.

Iz Kolarca su saopštili da će pored spoja tradicionalnih napeva u novim aranžmanima i horskih kompozicija savremenih autora, posebna pažnja nastupa biti posvećena “Heruvimskoj pesmi”.

Gost koncerta je muški ansambl Sveti Jefrem iz Budimpešte, koji neguje grčku, rusku i mađarsku vizantijsku muziku, pod rukovodstvom osnivača i dirigenta Tamasa Bubna, a prvi put dolaze u Srbiju.

Koncert će biti održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: