Podeli vest

Do 15 časova na šalterima pošta u Srbiji podneto je 42.773 prijave za vaučere za odmor u Srbiji, rečeno je Tanjugu u Pošti Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

srbija priroda
Foto: Shutterstock

Među prijavljenima najviše je penzionera, 27.210 ili 63,61 odsto, zatim zaposlenih, 9.525 ili 22,27 procenata i nezaposlenih, 4.289 ili 10,03 odsto.

Najviše prijava je evidentirano u pošti Kruševac, 491. Gradjanima je na raspolaganju ukupno 100.000 vaučera, pojedinačna vrednost im je 5.000 dinara, a daju se za usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u trajanju od najmanje pet noćenja.

Popunjena prijava i prateća dokumentacija podnose se na šalterima Pošte Srbije a prijavljenim građanima koji su stekli pravo na vaučer resorno Ministarstvo turizma i omladine, vaučere dostavlja preko pošte na kućnu adresu.

Uz prijavu, čiji se obrazac može naći na sajtu Pošte Srbije, neophodno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju koji se daju na uvid.

Zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara, mesečno prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, a studenti prilažu original potvrde o statusu studenta.

Stariji od 65 godina, koji nemaju penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji takođe mogu da preuzmu na sajtu Pošte Srbije, dok ostali nisu obavezni da dostavljaju dokaz.

Subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima, ne može se ostvariti u mestu prebivališta, a studenti ni u mestu studiranja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: