Bajtović je za Tanjug rekao da misli da neće biti poskupljenja gasa do Nove godine, ali da to zavisi od toga koliko trenutno novca država može da odvoji “Srbijagasu”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bajatović
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

Generalni direktor JP “Srbijagas” Dušan Bajatović izjavio je večeras da će gasa biti poprilično dovoljno da ne moramo da imamo nikakve restrikcije i poručio da će cene gasa i električne energije biti takve da građani mogu da ih plate od svojih primanja.

Bajtović je za Tanjug rekao da misli da neće biti poskupljenja gasa do Nove godine, ali da to zavisi od toga koliko trenutno novca država može da odvoji “Srbijagasu”.

Naveo je da je gas koji je uskladišten plaćen i dodao da se sada gas stanovništvu i industriji isporučuje šest do devet puta jeftinije nego što bi trebalo da ga platimo.

“Najvažnije je da se stvori svest kod građana, ukoliko uštedimo 15 odsto električne energije, a to možemo, to će biti sasvim dovoljna ušteda da nemamo restrikcije električne energije”, rekao je Bajatović i dodao da će gasa biti poprilično dovoljno da ne moramo da imamo nikakve restrikcije.

Dodao je da će mere biti takve da ne izazovu ni inflaciju ni stagflaciju ni gubljenje radnih mesta i da cene gasa i električne energije budu takve da građani mogu da ih plate od plate koju imaju.

Bajatović je podsetio da su mnogi kritikovali ekonomsku politiku Vlade Srbije i istakao da BDP nije pao već da ćemo imati rast i zadržati i određen nivo stranih investicija koji, kako kaže, možda neće biti kao prošle godine, ali će biti relativno visok. “Ako ocenjujete ekonomske parametre, videćete da nismo potrošili pare iz Narodne banke Srbije ni zlatne rezerve što znači da rast BDP-a nije bio zasnovan na nekakvom pogrešnom finansiranju”, rekao je Bajatović.

Naglasio je da ćemo održati tu ekonomsku aktivnost, navodeći da nam je nezaposlenost minimalna, da plate možda nisu baš evropske, ali da je cena gasa i električne energije po kojoj se isporučuje građanima takva da i prosečna plata omogućava da se plati račun.

“Do toga smo došli intervencijom Vlade Srbije i politikom koja je dogovorena sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Dosta vremena sam proveo pre svega sa Ministarstvom finansija, našli smo odgovarajuća sredstva, na vreme smo kupili gas”, podvukao je Bajatović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: