Primena novih besplatnih i platnih studentskih kartica počinje 1. decembra, do sada je stiglo 80.000 prijava, a u ekspoziturama Banke Poštanske štedionice preuzeto je više od 6.000 kartica.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

studenti
Foto: Shutterstock

“Od 40.000 studenata koji su se prijavili u prvoj nedelji, svi su dobili obaveštenja da mogu preuzeti svoje kartice u odabranoj ekspozituri koju su prilikom registracije naveli na portalu Uprave za trezor. Od toga je preko 6.000 kartica preuzeto na šalterima naših ekspozitura, a oko 200 studenata je preuzelo svoje kartice na teritoriji Kosova i Metohije”, rekla je za Tanjug direktorka Sektora za platne kartice i digitalno bankarstvo u Poštanskoj štedionici Jelena Sekulović

. Prema njenim rečima, studenti sa ličnom kartom dolaze u odabranu ekspozituru banke i na licu otvaraju račun i dobijaju karticu, a procedura nije duga i traje od 10 do 15 minuta.

“Uz račun koji banka otvara dodeljuje i karticu. To je nova studentska kartica, Dina kard i Union Pay. Besplatno je i vođenje računa i usluge elektronskog i digitalnog bankarstva. Ukupno je 220 ekspozitura. Na samom portalu kada se student registruje, on iz padajućeg menija bira ekspozituru koja mu je najbliža”, rekla je Sekulović. Pomoćnik ministra prosvete za viosoko obrazovanje Aleksandar Jović iskazao je zadovoljstvo jer su studenti prepoznali značaj ovog projekta Ministarstva finansija, Ministarstva prosvete, koji se zajedno sprovodi sa Bankom Poštanskom štedionicom.

“To može da se vidi po broju prijavljenih. Preko 80.000 studenata prijavilo se za besplatnu studentsku platnu karticu. Za sada je potpisano 45 ugovora sa kompanijama koje su različitih oblasti. Tu imamo apoteke, teretane, bioskope, Srbijavoz, Er Srbija, Dunav osiguranje, knjižare, izdavači, naravno i trgovinske lance, turističke agencije koje se najviše bave putovanjima mladih”, rekao je za Tanjug Jović. Sve je spremno da studenti koji su preuzeli svoje kartice sutra mogu da ostvaruju popuste, rekao je Jović. “Prijava se vrši preko portala Uprave za trezor i nisu vremenaki ograničene, a sutra puštamo Portal gde će biti objedinjeni svi popusti na jednom mestu”, rekao je Jović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: