Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je današnjem ročištu u Sudu BiH dokazano da taj sud i Tužilaštvo BiH postupaju van ustavne institucije i brane volju stranaca, na šta ukazuje činjenica da nije prihvaćeno svedočenje Kristijana Šmita, koji je dopisao Krivični zakon, na šta nije imao pravo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/FOTO SRNA/ Srđan Jeremić (HO)


“Ovo je tipični politički proces. Ono što se danas gledalo smuči čoveku prisustvo, nisam verovao u objektivan proces, ali imamo situaciju da je podneta krivična prijava protiv mene i vodi se proces zato što ne poštujem visokog predstavnika, jer smatram da on ne postoji, a oni s druge strane apriori tvrde da on postoji”, rekao je Dodik.

Ako visoki predstavnik u BiH postoji ovo je, ističe, bila prilika da to i dokažu tako što će ga pozvati u Sud.

Govoreći o papirima koji su u Sud BiH stigli, a da ih nisu poslali ni tužilaštvo ni odbrana, Dodik kaže da je verovatno sudija trčala po Sarajevu i skupljala ono što im odgovara.

Osvrnuo se i na priču o narko kartelu u BiH, u koju je uključen i ministar spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Elmedin Konaković, rekavši da se sada s pravom može zaključiti da očito postoji dogovor da on štiti Kristijana Šmita, a da Šmit štiti njega. Zato je, dodao je, Šmit ostavio i stare članove CIK-a.

Kako je moguće, upitao je, da domaće tužilaštvo štiti stranca, a nama sudi i preti zatvorom.

Složio se s izjavom v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića koji je rekao da se kojim slučajem danas probudi neko ko je umro 1944. godine ne bi verovao da u BiH odluke donosi jedan Nemac.

“Kao predsednik Republike Srpske sam dužan da štitim interese Srpske i to je više nego što je visoki predstavnik, pa makar i da je legalan, a nije”, kaže Dodik i dodaje da on predstavlja politiku jednog naroda koji je deo Dejtonskog sporazuma.

“Poruka je da će Sud BiH uvek zaštiti strance, a nama će suditi i terati nas po kazamatima”.

Istakao je da kao predsednik Republike Srpske nije preglasan o tome ko će biti visoki predstavnik u BiH, jer to pitanje nije bilo na dnevnom redu, niko ga izabrao.

“Ovde se instalira sistem koji bi trebalo da nas nauči da se radi na tome da su Bošnjaci žrtve, da su oni ti koji ovde brinu o BiH, ali mislim da su preterali. Ako misle da srpskom narodu mogu nametati tako nešto, varaju se”, poručio je Dodik.

Istakao je da je sve do sada dolazio u Sud BiH i dolaziće da bi dokazali apsurde.

“Živimo u apsurdima, ova priča o BiH se valja u blatu i zato ću doći i sledeći put da se narod i javnost uveri o čemu se ovde radi. Štite strance, a ne građane”, naveo je Dodik.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ