Podeli vest

Dodik je zahvalio predsedniku Turske na stavu da BiH sama treba da rešava unutrašnja pitanja, bez nametanja sa strane.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Dodik
Foto: Shutterstock

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da je poseta turskog predednika Redžepa Tajipa Erdogana BiH važna i daje elan za rešavanje problema.

“Želim da istaknem pitanja o kojima je Erdogan govorio. Uvek izvršimo pomake, važna je stvar oko ličnih karata i mi to podržavamo kao i niz drugih pitanja, do toga da se formira zajednički tim između zemalja da se bave energetikom”, rekao je Dodik novinarima posle sastanka Predsedništva BiH sa predsednikom Turske.

Dodik je zahvalio predsedniku Turske na stavu da BiH sama treba da rešava unutrašnja pitanja, bez nametanja sa strane.

” Predsednika Erdogana doživljavam kao velikog lidera i državnika. Smatram da je to danas pokazao. Njegov odnos prema nama u BiH jeste sa emocijama i simpatijama, ali i sa pragmatizmom koji ukazuje na to kako treba rešavati stvari ovde u BiH – treba zajedno da donosimo najbolja moguća rešenja bez nametanja sa strane”, rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Istakao je da je Erdogan došao u BiH sa paketom pomoći bez političkih uslovljavanja.

“To je nešto što bi moglo da bude primer i za mnoge druge, a pogotovo one sa Zapada koji ovde dolaze pomalo besni da nam drže lekcije kako treba da organizujemo naše društvo. Prema pravilu, iza toga i takvih postupaka ostave nam nered koji treba da sređujemo dugo godina posle”, naveo je Dodik.

Dodik je zahvalio Erdoganu i što je uticao na to da se BiH obezbedi đubrivo iz Turske kako poljoprivredna proizvodnja ne bi bila ugrožena.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: