Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je danas kritikovao lidera SDA zbog iznošenja neistina u intervjuu za Al Arabiju i poručio da je BiH nefunkcionalna država u kojoj nije moguće postići ni minimum konsenzusa o bilo čemu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Dodik
Foto: Shutterstock

“Bakir se tamo izlagao da nije bilo Srba i Hrvata, nego samo njegovi Bošnjani i zamišlja istoriju kao ‘mali Đokica’ što zamišlja istoriju. Jedan običan lažov, skrnavljenje istorije. Kako dalje kada postoje jasni istorijski podaci o tome. Zašto nas terate da pričamo o tome svaki dan. Nisam ja istoričar, niti je to Bakir. Ova zemlja je nemoguća, nemoguće je da se nađe minimalni konsenzus o bilo čemu. Ne zaslužuje da se sedi u kancelariji s njim”, rekao je Dodik novinarima, prenela je sarajevska N1 tv..

Na pitanje zašto se političari u BiH okreću prema istoku ako je već određeno da se ide ka EU integracijama, Dodik kaže: “Poverenje u evropske vrednosti slabi, naravno ne u celoj Evropi. Mi smo skloni da idealizujemo te vrednosti. To nije tako. Evropa je u velikom problemu i sve su angažovali da pomognu Ukrajinu u ratu sa Rusijom. Mi smo mislili da je to nezamislivo da Nemačka ima ekonomske probleme.

” Sada se, kaže, pojavljuju druge alternative, posebno što se tiče energenata i da je problem Evrope to što ih danas nabavlja po znatno višim cenama nego ranije kada ih je nabavljala od Rusije.

Dodao je da je da je okretanje nekim drugim državama opravdano kako bi takvu vrstu resursa mogli imati po povoljnijim cenama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: