Podeli vest

Oni ne žele da nas puste da sami pokušamo nešto da dogovorimo. Na kraju krajeva, ovde je situacija stabilna i mirna, ocenio je Dodik.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Dodik
Foto: Shutterstock

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da međunarodna zajednica unosi ozbiljan nered u BiH i ne može da reši mnoge stvari, a onda poziva političare iz BiH u Brisel.

“U Briselu predlažu neke deklaracije, rezolucije, a iz BiH je pozvano 16 predsednika političkih partija. Zamislite, izabrani po kriterijuma da su predstavnici Parlamentarne skupštine BiH, koja nije parlament već zbir parlamenata kao što je Parlamentarna skupština Saveta Evrope. To je ista priča”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Međutim, naglasio je Dodik, oni uporno žele da naprave čudo oko tog parlamenta, prenosi RTRS.

“U Briselu traže da se mnoge stvari istaknu u rezoluciji, a jedna od njih je da, eto mi osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu. Verujem da postoji konsenzus među nama iz Srpske i da ćemo reći da osuđujemo rat, a ne da kvalifikujemo šta je agresija, a šta ne”, rekao je Dodik.

On je naveo da će putovati u Brisel ali da ne zna šta je ideja organizatora kada je reč o susretu.

“Oni ne žele da nas puste da sami pokušamo nešto da dogovorimo. Na kraju krajeva, ovde je situacija stabilna i mirna”, ocenio je Dodik.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: