Podeli vest

Dodik je pozvao opštinske i republičke organe koji se bave elementarnim nepogodama da ozbiljno shvate upozorenja koja se odnose na obim padavina.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Dodik
Foto: Shutterstock

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas najpre opštinske, ali i republičke organe koji se bave elementarnim nepogodama da ozbiljno shvate upozorenja koja dolaze iz Republičke uprave Civilne zaštite, a odnose se na obim padavina koje se očekuju u Srpskoj između 16. i 20. januara.

“Poučeni iskustvom velikih poplava iz 2014. ova upozorenja treba shvatiti na način da se učini sve da obim padavina ne bi ugrozio imovinu ili ljude. Apel se naravno odnosi i na stanovništvo koje bi trebalo da sagleda okolnosti, ali i vlastite mogućnosti kako bi količine vode koje se najavljuju spremno dočekali”, poručio je Dodik, prenela je Srna.

Najavio je da će ovog vikenda predstavnici Vlade Republike Srpske obići neuralgične tačke u Republici Srpskoj kada je u pitanju plavljenje površina i uveriti se da su institucije učinile sve da taj talas u Srpskoj ne ostavi posledice.

Republička uprava Civilne zaštite danas je najavila da se od 16. do 20. januara očekuju obilne padavine, uz jak do olujni jugo i upozorila na mogućnost izlivanja bujičnih vodotoka, pojavu klizišta i značajan porast velikih reka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: