“Narod se okupio i pokazao da je za Republiku Srpsku. BORS je organizovao ovaj veličanstven skup, a ja sam ga podržao”, rekao je Dodik

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Dodik
Foto: Shutterstock

 Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da je veliki narodni skup održan pod sloganom “Sloboda” na Trgu Krajina u Banjaluci bio veličanstven i dostojanstven i da na njemu nije iskazana ni jedna reč mržnje prema bilo kome.

“Ovo je narodna Republika i narod ima pravo da je brani putem svojih predstavnika, ali i na ovaj način”, rekao je Dodik posle skupa, koji je organizovala Boračka organizacija Republike Srpske.

Ocenio je da je na skupu bilo više od 20.000 građana iz cele Republike Srpske.

“Narod se okupio i pokazao da je za Republiku Srpsku. BORS je organizovao ovaj veličanstven skup, a ja sam ga podržao”, rekao je Dodik.

Rekao je da ovakvom okupljanju naroda niko ništa ne može da prigovori.

“O imovini (Repubike Srpske) je već odlučeno, nema se šta o njoj odlučivati, u Dejtonu a pre toga u Njujorku i Ženevi kada je rečeno da teritorija Republike Srpske čini 49 posto BiH i sve ono što pripada BiH je izričito dato Ustavom”, kazao je Dodik.

On je rekao da nepokretnoj imovini republike Srpske nema dijaloga.

“Ovo je jasna poruka naroda, imovina pripada Republici Srpskoj i tako će ostati. Nikakve strane intervencije, lažni predstavnici, sudije koje sude mimo prava, oni su inkvizicija za Republiku Srpsku i motivisani jednom željom, a to je da joj naštete. BiH nije ta koja je vlasnik imovine, o tome se jedino može razgovarati između entiteta“, poručio je Dodik.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: