Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je večeras da je pozvao ambasadora BiH u Srbiji Aleksandra Vranješa na konsultacije i da mu se on odazvao.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dodik
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ARHIVA

“Pozvao sam ambasadora na konsultacije, meni se odazvao”, naveo je Dodik na Tviteru, gde je objavio i fotografiju sa Vranješom.

Vranješ je ranije, povodom informacije u medijima da su bošnjački i hrvatski članovi Predsedništva BiH tražili od ministra spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Elmedina Konakovića da ga pozove na hitne konsultacije, rekao za Srnu da je razgovarao sa srpskim članom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović i da je dobio podršku za svoj rad.

Vranješ je naveo da ga je Cvijanović informisala da Predsedništvo BiH nije raspravljalo na tu temu na sednici, kao i da ne postoji saglasnost Predsedništva da ga Ministarstvo spoljnih poslova pozove na konsultacije.

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić, koji je u to telo izabran glasovima Bošnjaka, i njegov bošnjački kolega Denis Bećirović zatražili su od Konakovića da “poduzme hitne mere” i ambasadora BiH u Srbiji Aleksandra Vranješa pozove na konsultacije, zbog sastanka sa direktorom BIA Aleksandrom Vulinom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: