Podeli vest

Što se tiče unutrašnjih nemira i ugrožavanja bezbednosti, BiH je u tom pogledu stabilna. Politika Republike Srpske je jasna – mir i vojna neutralnost, poručio je Dodik.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Dodik
Foto: Shutterstock

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je grupa američkih senatora nepotrebno podigla tenzije inicijativom o zakonu koji bi omogućio raspoređivanje NATO misije u BiH ukoliko Rusija blokira nastavak mandata EUFOR-a u novembru ove godine.

Upitan da prokomentariše inicijativu senatora da Amerika iskoristi svoj uticaj u NATO da ohrabri planiranje i podršku međunarodnih vojnih snaga za održavanje i sigurnog okruženja u BiH, posebno ako Rusija blokira nastavak misije EUFOR-a na sednici Saveta bezbednosti UN, te da se ojača štab NATO u Sarajevu, Dodik je rekao za Srnu da niko nije osporio mandat EUFOR-a zbog čega tu inicijativu smatra klasičnim primerom okupacije suverene zemlje.

Dodik je ponovio da je BiH stabilna i mirna.

“Što se tiče unutrašnjih nemira i ugrožavanja bezbednosti, BiH je u tom pogledu stabilna. Politika Republike Srpske je jasna – mir i vojna neutralnost”, poručio je Dodik.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: