Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas je posle jednog sata, zbog dojave o bombi, prekinuto suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

MIROSLAV MIKA ALEKSIĆ
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Aleksić, koji je optužen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, danas je nastavio iznošenje odbrane na četvrtom suđenju za redom, tvrdeći da je on pored oštećenih jedini očevidac krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

On je pričao o glumici Ivi Ilinčić, jednoj od oštećenih devojaka, te je svoje danasnje izlaganje nazvao “Iva Ilinćić, epizoda izgubljena u vremenu”.

Tvrdio je da je Ilinćić često menjala vremena događaja za koje se on tereti, te da je to zapravo delo njenih “iskrivljenih lažnih sećanja”.

On je detaljno osporavao sve navode tužilaštva, tvrdeći da je tužilac dopisivala izjave oštećene Ilinčić.

Sudija Zoran Božović je, kao i na prethodnim ročištima, više puta upozorio Alekića da se pridržava teme i da bude koncizan, te da ne čita izjave veštaka i oštećene.

Sledeće suđenje zakazano je za 12.septembar.

Aleksić je na suđenje u zgradu Palate pravde došao sa advokatom i suprugom, a ispred su ga, kao i prethodni put, sačekali aktivisti sa transparentima na kojima piše ” pravda za žrtve kazna za počinioce” i “Verujemo Mileni Radulović”.

On je sud stigao sa slobode, pošto mu je 10.marta ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra prošle godine.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. martaukinut i kućni pritvor.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: